top of page

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Σεμινάριο2 - Banner για το SITE (κάθετο) 2.jpg

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Σεμινάριο

Αφηγηματικού Θεάτρου 
από την Άννα Βαγενά

στο θέατρο «Μεταξουργείο»

με θέμα «Ο Τσέχωφ μέσα

από τα διηγήματά του»

Σεμινάριο με θέμα «Ο Τσέχωφ μέσα από τα διηγήματά του» θα πραγματοποιήσει η Άννα Βαγενά στο θέατρο «Μεταξουργείο». Η ίδια μας λέει ότι λατρεύει τον Τσέχωφ και ότι τον θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους ψυχογράφους της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα δε διηγήματά του είναι υπέροχα προπλάσματα των θεατρικών του έργων.

Το Σεμινάριο, που είναι ένα σεμινάριο υποκριτικής αλλά και δραματουργίας, βασίζεται σε εμπνευσμένες ιδέες της κυρίας Άννας Βαγενά, εφαρμόσιμες στο ονομαζόμενο «αφηγηματικό θέατρο», με στόχο οι νέοι καλλιτέχνες να εκπαιδευτούν στον δύσκολο αυτόν τομέα, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν εκείνες τις τεχνικές, που στο μέλλον θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εκφραστούν σωστά.

Απευθύνεται σε ηθοποιούς, σπουδαστές ή υποψήφιους δραματικών σχολών και σε όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη του θεάτρου.

Το αφηγηματικό θέατρο, είναι ένα μικτό είδος θεάτρου με αφήγηση και δράση. Έρχεται από πολύ παλιά και θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς τις ρίζες του στα Ομηρικά Έπη, στους τροβαδούρους του Μεσαίωνα, στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στα Δημοτικά ποιήματα, στους λαϊκούς παραμυθάδες, ακόμα και στα παραμύθια και τις αφηγήσεις των γιαγιάδων μας, που είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αυτού του είδους.
 

Η Άννα Βαγενά έχει τεράστια εμπειρία σε αυτό το είδος θεάτρου και τους θεατρικούς μονολόγους. Είναι η πρώτη ηθοποιός, μαζί με την Άννα Κοκκίνου, που ασχολήθηκε ήδη από το 1999 με τον αφηγηματικό θεατρικό μονόλογο, κυρίως πάνω σε λογοτεχνικά κείμενα.

Ερμήνευσε την «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου (η μακροβιότερη παράσταση στην Ελλάδα με τον ίδιο πρωταγωνιστή, που παίζεται 24 συναπτά χρόνια), τον «Γάμο» της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, τη «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, το «Τσέρνομπιλ: Ένα χρονικό του μέλλοντος» της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, «Το Θεσσαλικό μου Θέατρο» της Άννας Βαγενά και «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» του Βασίλη Κατσικονούρη.
 

Το Σεμινάριο θα διαρκέσει 3 μήνες, από τις 10 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 27 Απριλίου 2024 και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα (4 ώρες) στο θέατρο «Μεταξουργείο». 

Το αποτέλεσμα του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί σε μορφή παράστασης στο τέλος των μαθημάτων. Αυτό είναι μια πρακτική που εφαρμόζει η Άννα Βαγενά, δηλαδή η δουλειά των σεμιναρίων να γίνεται παράσταση.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ας σημειωθεί ότι, το Θέατρο «Μεταξουργείο» διαθέτει για τις ανάγκες του σεμιναρίου και των παραστάσεων, εκτός από πλήρη τεχνικό εξοπλισμό, πλούσιο βεστιάριο, φροντιστήριο και σκηνικά, για την αρτιότερη και επαγγελματική παρουσίασή τους.


Κόστος συμμετοχής : 100 ευρώ/μήνα, πλέον ΦΠΑ. Πληρωμή διδάκτρων σε 3 ισόποσες δόσεις. Με την εγγραφή καταβάλλεται η πρώτη δόση, 100 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.


Επίσης, εκδίδεται βεβαίωση συμμετοχής.


Οι εγγραφές έχουν αρχίσει. 


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Θέατρο Μεταξουργείο, τηλ 210-5234382 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 έως 14:00)

email : diadromi@otenet.gr

Περισσότερα για το Σεμινάριο θα βρείτε στη συνέντευξη της κ. Βαγενά, που δημοσιεύθηκε στο  https://www.monopoli.gr/2023/09/21/stin-poli/seminaria-dialexeis/716257 με αφορμή τον πρώτο κύκλο.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«Σεμινάριο

Αφηγηματικού Θεάτρου 
από την Άννα Βαγενά
»

με θέμα «Ο Τσέχωφ μέσα

από τα διηγήματά του»

Πληροφορίες – Εγγραφές :

τηλ. 210 5234382

(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 έως 14:00)

email : diadromi@otenet.gr

 

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει

Διάρκεια του Σεμιναρίου:

3 μήνες

από 10 Φεβρουαρίου 2024

μέχρι 27 Απριλίου 2024

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιείται:

κάθε Σάββατο

στο Θέατρο «Μεταξουργείο»

 

Διάρκεια μαθήματος:

από τις 12:00 το μεσημέρι

έως τις 16:00 το απόγευμα (4 ώρες)

Κόστος εργαστηρίου: 

100 ευρώ/μήνα, πλέον ΦΠΑ

 

Πληρωμή διδάκτρων σε 3 ισόποσες δόσεις. Με την εγγραφή καταβάλλεται η πρώτη δόση, 100 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Που: Στο Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο,

τηλ.: 210 5234382

bottom of page